Blog

Creatieve Foto Play tijdens de Tobacco Playground

Ideeën, inspiratie en creatieve ingevingen. Je kunt er als fotograaf niet genoeg van hebben en krijgen. Steeds ben ik op zoek naar mogelijkheden om nog beter, vernieuwender en in het oog springend te fotograferen. Voor mij een enorme energiebron.

Op weg naar….

Het zonnetje schijnt volop als ik goed gehumeurd op zaterdagochtend de trein naar Amsterdam neem voor een inspirerende dag tijdens het Tobacco Playgrond event voor fotografen. Ik ben onderweg met een e-ticket dat bij de eerste ticketcontrole al iets van een probleem oplevert. Echter de ‘moderne technologie’ van de NS ontneemt de eveneens goed gemutste conducteur niet zijn humeur. Een co-creatie is geboren. Nog voordat hij roept dat de volgende stop Roermond, de mooiste stad van Limburg en zijn eigen woonplaats is, hebben we het e-ticket getackeld.

Verzonken in mijn eigen gedachten over hoe de inspiratiesessie van die dag, door fotograaf Richard Terborg, eruitziet, is er een kleine niet geplande tussenstop in Weert (lees problemen met de wissel). Het gaat echter snel weer verder en dan heb ik nog ongeveer 2 uur te gaan. Voor mij geldt: afspraak is afspraak en ik ben dus ruim op tijd in Amsterdam. Tussen de massa’s toeristen baan ik me een weg naar een op de route liggende Bistro.

Ik weet niet of het aan het mooie weer ligt maar als ik de ober in de Bistro Berlage vraag of ze een goede dubbele espresso hebben, reageert deze lachend: “Natuurlijk meneer, ik serveer niet alleen een lekkere dubbele espresso maar ook hierbij een huisgemaakte appeltaart. En als u wilt kan er ook nog een witte kwak op de taart”. Heerlijk toch, doe maar roep ik hem lachend achterna.

Creatieve Foto Play

Het Tobacco theater is verrassend. Bij binnenkomst wordt mijn aandacht meteen getrokken door een zaal ingericht met een black-light installatie in kleur. Een bewegend kunstwerk. De fotografiebijeenkomst vindt helaas niet in deze zaal plaats. Maar de, uit Curaçao afkomstige, fotograaf Richard Terborg compenseert dit volop door zijn enthousiasme en dynamiek.

 

Fotografie van modellen staat centraal deze middag maar dan wel anders. Niet volgens het boekje. Richard Terborg heeft hier een hele andere denkwijze over. Waar iedereen linksaf gaat, gaat Richard rechts. Te veel om op te noemen. Zelf heb ik een aantal goede ideeën opgedaan en de nodige fotoshots gemaakt.

 

Veel nieuwe inzichten waarmee ik in mijn eigen studio of op de verschillende externe locaties aan de slag ga. Van kleurrijke expressie tot indrukwekkend zwart-wit. Een sessie die de moeite waard is en belangrijk omdat ik mezelf steeds opnieuw wil uitvinden.

Na een dynamische middag vol informatie en praktijk onder het genot van een biertje nog even napraten in een Amsterdamse kroeg. En dan vol energie naar huis. Blij dat ik fotograaf ben!

 

Met dank aan Dupho voor de organisatie.
Limburg, 26 augustus 2019